Unboxing the New UX in Anaplan - Finext
  • Unboxing the New UX in Anaplan

Het Anaplan Platform is ontwikkeld voor Connected Planning. De cloud-based oplossing van Anaplan verbindt mensen, gegevens en plannen tussen meerdere afdelingen binnen ondernemingen. Wij zijn van mening dat gebruikerservaring cruciaal is bij het creëren van een Connected Planning-reis. Daarom willen we je vertellen hoe Anaplan hun gebruikerservaring heeft verbeterd door de Anaplan New UX te lanceren.

Door Marieke Maring, augustus 2020

Anaplan’s New User Experience voor jou!

New UX op je mobiel als applicatie

New UX voor de modelbuilder

Komt binnenkort. 

New UX in een notendop:

Anaplan lanceerde de New UX in 2019. De New UX is een extra dashboardlaag die bovenop de bestaande functionaliteiten van Anaplan kan worden toegepast. Het is ontworpen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken door het bieden van meer gefocuste en overzichtelijke dashboards, vlottere verbindingen tussen dashboards en eenvoudige tools om in details te duiken.

De new UX is beschikbaar op het Anaplan-platform en veranderd voortdurend met de regelmatige toevoeging van functies. Alle functionaliteiten van de klassieke UX worden gekopieerd naar de new UX, hoewel sommige met andere benaming. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de hernoemde features van de Classic UX en de New UX.

Anaplan Old versus New User Experience

Naast een vernieuwde look and feel binnen de New UX, heeft Anaplan nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals kaartsjablonen en KPI-kaarten.

Met kaartsjablonen kan een eindgebruiker eerder gemaakte sjablonen hergebruiken op meerdere pagina’s en overzichten.

Card Templates Anaplan New User Experience

Card Templates 2 Anaplan New User Experience

KPI-kaarten zijn specifieke kaarttypen die kunnen worden gebruikt om belangrijke informatie op een pagina te markeren.

KPI Cards New User Experience Anaplan

En er is nog meer! Benieuwd naar wat? In drie video’s geven we je een voorproefje van de mogelijkheden van de Nieuwe UX in Anaplan.

Plannen, Budgetteren & Forecasten Anaplan