Training SAP Analytics Cloud Planning - Finext

Training SAP Analytics Cloud Planning

Ben jij als professional ook afhankelijk van spreadsheets om forecasts en budgetten op te stellen en data samen te voegen en te analyseren? Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Waardevolle inzichten blijven zo opgesloten in losse spreadsheets en veel tijd gaat verloren in onnodig inefficiënte processen. In deze training SAP Analytics Cloud hebben we binnen één dag kennis gemaakt met de planningsmogelijkheden van dit product. Theorie is afgewisseld door vlot aan de slag te gaan met het bouwen van de planningsfunctionaliteiten, zodat er een goed beeld van de tool is geschept.

Door Mathijs van Kooten, juli 2020

SAP Silver Partner LogoDe trainers zijn zonder uitzondering allemaal professionals met uitgebreide praktijkervaring. Zij borgen de toepasbaarheid van alles wat geleerd is in de SAP Analytics Cloud Planning training en kunnen je voorzien van echte tips uit de praktijk.

Planningsfuncties

Na deze training heb je een goed overzicht van de planningsfunctionaliteiten van SAP Analytics Cloud en ben je in staat om waardevolle planningsmodellen en dashboards voor de organisatie te maken en te delen.

Wat is er in de training besproken?

Tijdens deze training zijn we ingegaan op de volgende zaken:

  • Het inladen van datasets
  • Het inrichten van allocatie-processen
  • Het inrichten van planningsmodellen
  • Het gebruik van Predictive Forecast en Rolling Forecast
  • Het inrichten van Data Actions
  • Het inrichten en het gebruiken van Data Locking
  • Het gebruiken van de Kalender
  • Een overzicht van geavanceerde features en toekomstige ontwikkelingen

Programma

Inleiding SAP Analytics Cloud planning
Tijdens de inleiding zijn de eigenschappen en mogelijkheden van SAP Analytics Cloud besproken. Zo is duidelijk geworden hoe de tool bedoeld is, waarvoor je het kunt inzetten en hoe het zich verhoudt tot andere oplossingen.

Training
Daarna is er vlot zelf aan de slag gegaan om planningsfuncties in SAP Analytics Cloud te bouwen. Na een korte uitleg volgde steeds een praktisch deel waarin de theorie gelijk is toegepast. Dat motiveert en zorgt dat de opgedane kennis goed wordt opgenomen.

Je kunt hieronder de presentaties bekijken. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met Mathijs.

Heb je interesse in andere evenementen en workshops? Neem dan een kijkje in onze agenda!

Documenten bekijken?

Plannen, Budgetteren & Forecasten SAPSAP Analytics Cloud