SAP Analytics Cloud - Lees onze analyse en bekijk de webinars

SAP Analytics Cloud

Altijd en overal inzicht in jouw (financiële) data? Altijd en overal kunnen plannen, budgetteren en forecasten? SAP Analytics Cloud (SAC) helpt je met planning, real-time analysemogelijkheden en business intelligence. Deze moderne oplossing van SAP combineert meerdere analysemogelijkheden en geeft je sneller en eenvoudiger inzicht in jouw organisatie.

De voordelen van Performance Management in de cloud

SAP SAC GraphicMet de overstap naar SAC heb je alle voordelen van een volwaardige Enterprise Performance Management (EPM) oplossing gecombineerd met de voordelen van ‘de cloud’:

 • Altijd en overal toegankelijk
 • Flexibel uit te breiden
 • Geen investeringen in servers of IT-infrastructuur
 • Een betrouwbaar en veilig platform
 • Continu de laatste softwareversie benutten

 

De voordelen van Performance Management met SAP Analytics Cloud

Je kunt in SAC niet alleen (financiële) planningen maken, maar deze ook direct analyseren en publiceren. Deze oplossing maakt het planproces binnen je organisatie flexiberen en tegelijk nauwkeuriger.

SAC richt zich op drie pijlers:

 • Planning
 • Business Intelligence (BI)
 • Predictive

Je kunt SAC inzetten voor het maken van een financiële planning inclusief zaken als budgetteren en forecasten, maar ook voor bijvoorbeeld het maken van operationele- of HR-planningen behoren tot de mogelijkheden. De standaard ingebouwde functionaliteiten bieden je hiervoor veel ondersteuning en geven je de mogelijkheid om het proces eenvoudig op te zetten. Kijk hier om één van onze webinars terug om een indruk te krijgen van de mogelijkheden qua planning.

SAC biedt daarnaast uitgebreide ‘self-service’ BI-mogelijkheden waarmee je direct jouw planning kunt afzetten tegen je actuals, maar ook andere analyses en visualisaties zelf kunt opzetten. Met SAC richt je je analyses zo optimaal mogelijk in voor jouw eigen situatie. In dit webinar laten we zien hoe dit er in de praktijk uit kan zien.

De visualisaties kun je indien gewenst delen met andere gebruikers binnen de oplossing of daarbuiten, bijvoorbeeld via de SAP Digital Boardroom of via de mail als PDF. En met de SAP Analytics Cloud app zijn deze inzichten ook toegankelijk via mobiele apparaten. Zo kun je de business helpen bij het beantwoorden van hun vragen – altijd en overal.

Finext en SAP Analytics Cloud

Hoe ondersteunt Finext je rondom SAP Analytics Cloud? We zijn de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van SAP Analytics Cloud begeleidt, adviseert en ondersteunt. We werken dan ook al sinds 2007 nauw samen met SAP. Je vindt ons bijvoorbeeld in de ‘partner port’ bij SAP in Den Bosch en we organiseren regelmatig kennissessies en webinars.

Inmiddels verbeterden we met SAP de financiële besturing van meer dan 80 organisaties. Onze specialisten helpen je met:

 • Softwareselectie
 • Software licenties
 • Installatie & hosting
 • Advies, implementatie & roll-out
 • Nazorg & beheer

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste Performance Managementoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

SAP technologieën

SAP Analytics Cloud

Een greep uit onze klanten


VivoEnergy