OneStream - Performance Management Platform - Finext

OneStream

OneStream biedt een krachtig platform voor (financial) performance management. Doordat het alle (financial) performance management processen vereenvoudigt en verenigt binnen jouw organisatie.

OneStream is gebaseerd op de nieuwste technologie. Het is een complete oplossing op één platform voor verschillende processen. Geen modulaire opbouw, waardoor (meta)data-integratie uitdagingen ontstaan, maar een echte volledige geïntegreerde oplossing voor:

 • Financial Consolidation en Reporting
 • Budgeting, Forecasting en Planning
 • Financial Data Quality integratie
 • Financial Analytics en Reporting
 • Compliance Solutions

Wil je OneStream in actie zien? Kijk dan één van onze webinars rondom OneStream terug.

De voordelen van OneStream

OneStream bestaat uit één geïntegreerd platform, waardoor applicatiestructuren/modellen gedeeld worden en gebruik én onderhoud eenvoudig worden. De oplossing biedt veel mogelijkheden voor data-integratie, waardoor je eenvoudig de data van je bronsystemen kunt ontsluiten.

Daarnaast kan de workflow per medewerker worden ingericht. Dit geeft overzicht en verbetert de nauwkeurigheid van de consolidatie en de plannen. Bovendien worden de medewerkers via de workflow begeleidt bij het consolidatie- en planproces.

XF Marketplace (App Store) – Solution center

OneStream biedt nieuwe toevoegingen (templates) gratis aan via de ‘XF Marketplace’. Dit kun je vergelijken met de App Store, waar je makkelijk nieuwe toepassingen kunt downloaden en meteen gebruiken. Specifieke toepassingen die je kunt downloaden zijn bijvoorbeeld:

 • Financial en Plan Close Manager
 • Workforce Planning
 • Guided Reporting with automatic report distribution
 • Certified Cash Flow Dimension
 • Video Training voor gebruikers en beheerders
 • User Help Desk

Finext en OneStream

Hoe helpt Finext je rondom consolideren, budgetteren en plannen met OneStream? Als platinum partner van OneStream werken we nauw samen. Zo hebben we gezamenlijk de eerste implementaties van OneStream binnen Nederland uitgevoerd. De ervaring en kennis die we hierbij hebben opgedaan zetten we in om dit moderne corporate performance management platform succesvol en efficient in te richten voor onze klanten.

Daarnaast interviewden we Tom Shea, de CEO van OneStream, over zijn visie op het vakgebied van consolideren en Performance Management. In Performance Management volgens Tom Shea, CEO van OneStream’ vind je meer over de achtergronden en uitgangspunten van OneStream.

Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland, met een team van gecertificeerde consultants met een sterk track-record op het gebied van Enterprise Performance Management-oplossingen. Finext heeft de hoogste partnership status met OneStream als een van de eerste wereldwijd, wat aangeeft dat onze relatie met OneStream erg sterk is. Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste performance management oplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

OneStream XF blogs

Opnieuw neemt een Enterprise performance management platform de EPM-markt over, namelijk OneStream XF. In een reeks Engelstalige blogs verdiept onze ervaren EPM-consultant Marc Roest zich in de details van Market Place-oplossingen. Bekijk hier de blogs:

Tips and tricks for major release OneStream XF 5.2
OneStream XF Market Place in real life
How to install Task Manager (UTM) in OneStream XF
Why you get more out of your OneStream XF software with Task Manager (UTM)
The 7 must haves in the OneStream XF Market Place
End User Training apps for OneStream XF
Top 5 OneStream XF MarketPlace admin solutions – part one
Top 5 OneStream XF MarketPlace admin solutions – part two
New in OneStream XF: Predictive Analytics 123
New in OneStream XF: Data Entry 123
How to use Parcel Services for bulk reporting in OneStream XF
How to install role specific user interfaces in Onestream XF
How to implement Scenario Analysis in OneStream XF

OneStream in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen uit het bedrijfsleven? Lees de verhalen uit de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

Bewaren

OneStream technologieën

OneStream

Een greep uit onze klanten


AlticeAmpleonBeate UsheClondalkinDecathlonFlowtradersFNGHeiploegHuismanHunkemollerKAZPaquesParlevlietSamherjiSasolSeafoxTalpaTerbergTotalSpecificSolutionsTribesVeco