SAP Close Up! | 29 oktober 2019 | Green Village | Finext

SAP Close Up! 2019

Dinsdag 29 oktober was de SAP Close Up van 2019! Op deze dag werden verschillende professionals weer bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het SAP EPM Portfolio en ontmoetten zij vakgenoten van andere bedrijven.

Door Rogier Louter, november 2019

SAP Close Up! | 29 oktober 2019

SAP

Op dinsdag 29 oktober was de SAP Close Up van 2019! Op deze dag werden verschillende professionals weer bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het SAP EPM Portfolio en ontmoetten zij vakgenoten van andere bedrijven.

Bekijk hier de video van het evenement:


Deze editie deelden Sander van Steenis en Nicolette van Leeuwen van Eneco hun ervaring hoe zijn van SAP BPC Microsoft naar SAP BPC NetWeaver zijn gegaan. Daarnaast vertelde ASML ons wat hun visie is op het gebied van (financiële) planning en hoe ze verwachten dat SAP Analytics Cloud dit kan ondersteunen.

Sander van Steenis en Nicolette van Leeuwen | Eneco

Sander van Steenis en Nicolette van Leeuwen van Eneco deelden hun ervaring hoe zij van SAP BPC Microsoft naar SAP BPC NetWeaver zijn gegaan. Wat waren de succesfactoren, wat heeft het hun gebracht en wat waren de do’s en dont’s tijdens dit traject?

Erik Rooijakkers | ASML

Als onderdeel in de realisatie van een nieuwe planningsvisie heeft ASML onlangs in samenwerking met SAP een proof of concept (POC) uitgevoerd op SAP Analytics Cloud (SAC). Tijdens deze sessie nam ASML ons mee in hun aanpak, deelde met ons op welke criteria zij SAC hebben getoetst en hoe zij deze ervaring gebruiken voor het verder vormgeven van hun visie op planning.

Subsessies

Tijdens de subsessie rondes konden de professionals kiezen tussen drie streams om te volgen.

Stream 1 – Strategic PM

Bij de eerste stream kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Datagedreven plannen, voorspellen en analyseren met SAP Analytics Cloud.
  Tijdens deze sessie is toegelicht hoe een geïntegreerd planproces de verschillende losse afdelingsplannen in één omgeving daadwerkelijk aan elkaar verbonden kunnen zijn. Waarbij je op basis van historie de predictive functionaliteit al kunt voorspellen, waardoor je weet waar het in grote lijnen heen gaat en jij je weer kunt focussen op de uitzonderingen. Daarnaast hebben we laten zien hoe je ad hoc scenarioanalyses op alle data die beschikbaar is kunt loslaten. Met SAP Analytics Cloud komt dit allemaal samen in één omgeving.
 • Betere marges en meer winst door SAP PaPM.
  Meer grip op kostenallocaties en productwinstgevendheid kan leiden tot betere marges en dus meer winst voor organisaties. Wie wil dat nou niet? Tijdens deze sessie toonden we hoe SAP Profitability en Performance Management hierbij ondersteunt.

Stream 2 – Financial PM

Tijdens de tweede stream werd gepraat over de volgende onderwerpen:

 • Consolideren in een ERP omgeving? Dat kon toch nooit?
  Consolideren in S4/HANA, het is dichterbij dan je denkt. Met SAP Group Reporting zet SAP echt in op consolideren in het geliefde S4/HANA. Hoe werkt het? En welke voordelen biedt deze oplossing voor jou als financiële eindgebruiker? Tijdens deze sessie gingen we hierop in.
 • Rapporteren zonder slapeloze nachten (interactieve sessie)
  Het optimaal ingericht consolidatie– en rapportageproces is voor veel financials een droom. Door tijdgebrek, een systeem dat niet performt of een organisatie die niet meewerkt wordt het toch regelmatig een stressvolle nachtmerrie. Onze SAP BPC experts deelden tijdens deze sessie hun belangrijkste ervaringen voor het optimaal inrichten van je consolidatie– en rapportageproces met SAP BPC.

Stream 3 – IT

Tijdens de derde stream kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Goede data integratie: connecting the dots
  Hoe zorg je voor een goede koppeling tussen S4/HANA en je andere BI oplossingen? Hoe creëer je het beste inzicht in je ERP data? Goede data-integratie en management zijn cruciaal. Tijdens deze sessie deelden onze experts hun visie en de nodige tips.
 • SAP Group Reporting: De kans voor IT optimalisatie
  Door de komst van SAP Group Reporting heeft SAP eindelijk zicht op een volwaardige consolidatie oplossing in S4/HANA. Waar voorheen de functionaliteit onvoldoende was voor Finance, is Group Reporting steeds vaker een serieuze optie. Dit opent de weg naar nog betere uitnutting van S4/HANA. Welke voordelen levert dat voor IT op? Je hebt het kunnen horen tijdens deze sessie.

Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijke borrel. Tijdens de borrel was er volop de gelegenheid om bij te praten met vakgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Benieuwd?

Bekijk hieronder (nogmaals) de presentaties van de SAP Close Up!

Documenten bekijken?

Consolidatie & Corporate ReportingPlannen, Budgetteren & Forecasten SAP