Seminar: Rolling Forecasting Anno 2018
  • Rolling Forecasting Anno 2018

Afgelopen maanden hebben we vanuit Finext onderzoek gedaan naar de inzet van Rolling Forecasting. Vinden onze klanten het belangrijk om steeds verder vooruit te kijken? Waar liggen de uitdagingen omtrent dit thema? En welke tools zijn er om dit proces steeds verder te optimaliseren? Deze vragen en meer werden behandeld tijdens ons seminar ‘Rolling Forecasting anno 2018’.

Door Patrick Tullemans, mei 2018

Moving to a Rolling Forecast

“Het is geen project, maar een verandering.”

Uit onderzoek blijkt dat 44% van onze klanten rolling forecasting gebruikt. Bij de overige 56% is men wel van plan dit op termijn in te gaan zetten. Van de gebruikers bleek dat vooral de telecom-sector goed vertegenwoordigd is in het gebruik van rolling forecasts.

Beyond Beyond Budgeting

“Zijn onze hersenen in staat steeds verder vooruit te kijken?”

Prof.dr. Frank Hartmann van de Rotterdam School of Business deelde zijn visie op het gebruik van rolling forecasting. Kan rolling forecasting een motiverende werking hebben op het maken van een budget? En zijn onze hersenen biologisch wel in staat om verder vooruit te kijken? 

Rolling Forecast @Danone

In 2015 besloot Danone-Nutrica een andere koers te varen met hun budgeting en forecasting. Johan de Pagter, business planning manager van deze organisatie maakte deze transformatie van dichtbij mee en deelde zijn ervaringen.

Marketplace

Als onafhankelijk adviseur helpt Finext graag om bovenstaande doelen te verwezenlijken met behulp van slimme software-oplossingen. Op onze marketplace werden daarom een zevental demo’s getoond die je in staat stellen een rolling forecast anno 2018 uit te voeren. Benieuwd naar zo’n demo?

Bekijk hier het webinar: Rolling Forecasting met PBCS

Bekijk hier het webinar: Rolling Forecasting met OneStream

Benieuwd naar de demo’s van de overige oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Survey

Vanuit Finext kijken we met plezier terug op deze middag. Omdat we in de toekomst meer kennissessies willen houden rondom dit thema is de survey van afgelopen event nog steeds actief! Klik hier om de survey in te vullen.

Video

Bekijk de video hieronder voor een samenvatting van de dag en een interview met de experts.

Documenten bekijken?

Plannen, Budgetteren & Forecasten AnaplanBoardCCH TagetikOneStreamOracle EPMSAPVena