Over Finext

“Wij zijn ervan overtuigd dat eenvoud echt werkt. Wij halen weg wat kan, laten staan wat moet
en voegen toe wat nodig is. Dat maakt organisaties wendbaarder, mensen gelukkiger en resultaten uitstekend.”

Finext is een familie van consultancybedrijven met echte specialisten. Vertrouwen is bij ons het startpunt om dit vakmanschap volop de ruimte te geven. Zo helpen we organisaties bij het concreet verbeteren vanuit de financiële functie.

Een innovatief organisatiemodel: omdat eenvoud écht werkt!

“Wij halen weg wat kan, laten staan wat moet en voegen toe wat nodig is.”

Finext verschijnt regelmatig als voorbeeld van een innovatief organisatiemodel in boeken, vakbladen en op congressen. Wil je geïnspireerd worden kijk dan in het ‘doeboek‘ waarin we onze manier van werken concreet hebben gemaakt.

Benieuwd welke expertises Finext heeft, in welke branches wij werken en welke technologieën we toepassen?

Overzicht expertises Overzicht branches Overzicht technologieën

We denken niet vanuit regels en procedures, maar vanuit principes. Deze gedeelde waarden vind je samengevat in deze drie pijlers:

In 2013 is Finext gekroond tot ‘Slimste bedrijf van Nederland’ tijdens de Energiedag van MKB Krachtcentrale. Het slimste bedrijf van Nederland is de MKB organisatie die meer toegevoegde waarde creëert door medewerkers op hun kracht in te zetten. Bovendien betrekt deze organisatie haar medewerkers en omgeving bij innovatietrajecten.

“Finext heeft een speciale plek in het Hart van de MKB Krachtcentrale. Niet alleen door haar unieke organisatiemodel of het onderscheidende aandeelhouderschap. Zeker ook omdat ze de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd hebben in het anderen laten leren van hun ervaringen als lerende organisatie”, aldus de jury.

“Bij deze ondernemende club is de missie de baas en de gemeenschappelijke deler is vakmanschap. Voor iedere opdracht wordt een uniek team samengesteld op basis van kennis en vaardigheden die opgeteld de beste oplossing voor de klant vormen.”

Qwinc

Als vakmensen werken we graag samen met andere vakmensen. Elk vanuit ons eigen specialisme, werkend aan één geheel vanuit dezelfde principes. Zo ontstaan mooie ideeën, snelle schakels en bijzondere resultaten.

Onze manier van denken en werken delen we binnen een netwerk van ondernemingen. Gebaseerd op vertrouwen en gekenmerkt door betrokkenheid, creativiteit en ondernemerschap. Onze gedeelde principes vinden we zo belangrijk, dat we ons ‘DNA’ een naam hebben gegeven: Qwinc. Met de volgende gespecialiseerde ‘zusjes’ deelt Finext haar oorsprong, waarden en aanpak.

Bluebump

Sales en marketing is fundamenteel veranderd en zal alsmaar sneller veranderen. Klanten zijn beter geïnformeerd dan ooit. Eerlijk en direct is de enige optie. Een frisse aanpak en goed en modern gereedschap zijn daarbij onmisbaar.
Bluebump helpt met kennis en kunde rondom campagnes; Bluebump zorgt voor effectieve campagnes waardoor jij de focus op de inhoud kan hebben. Bluebump

Driezestig services

Driezestig levert een backoffice én administratieve diensten voor bedrijven in de Professional Services. De backoffice stelt je in staat om alle belangrijke kennis over je klant, je project, je medewerker en je financiën vanuit één integrale omgeving te gebruiken en te beheren. Een 360 graden blik op je bedrijfsvoering, van het eerste klantcontact tot de betaling van de laatste factuur én verder. Driezestig services

Intire

Brede visie en langetermijndenken geven organisaties concurrentievoordeel. Integrated Reporting helpt daarbij door je ware bronnen van waardecreatie te ontsluiten.
Bij Intire werken we aan Integrated Reporting. Met pragmatisch advies en de juiste tooling. Zodat jij gemakkelijk toegang hebt tot informatie, duidelijk kunt communiceren met je stakeholders en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Intire

Plainwater

Effectieve stuurinformatie ontstaat uit een combinatie van bronnen. Met Business Intelligence-oplossingen realiseren we één duidelijke wereld uit de verschillende datastromen. Daarbij maakt informatiesynergie het verkrijgen van inzicht eenvoudig, beheersbaar en bestendig voor de lange termijn. Plainwater

Sonum International

Om goede beslissingen te kunnen nemen is het voor bedrijven van cruciaal belang de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar te hebben. Sonum International adviseert en ondersteunt organisaties bij het verbeteren van hun planningsprocessen en het inzichtelijk maken van klant- en productwinstgevendheid. Hierdoor zijn organisaties beter in staat om te anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Sonum International

Springfish

Een puur merk is authentiek in alle activiteiten, zowel extern als intern. Dat levert namelijk veel op: nieuwsgierige prospects, enthousiaste klanten en betrokken medewerkers.
Springfish helpt je bij het bouwen van een puur merk. Van strategie tot campagnes en van identiteit tot middelen. Zo creëren we samen een aansprekend, onderscheidend en effectief merk. Springfish

Swap Support

Swap Support zorgt voor de betrouwbaarheid en de continuïteit van jouw financiële rapportage. Swap Support biedt je rust en zekerheid. De rust van de juiste cijfers op het juiste moment. De zekerheid van een stabiele SAP BPC, Tagetik, Onestream en Oracle partner die jouw financiële proces door en door kent. Swap Support

Taxtimbre

We zijn gepassioneerd over het vinden van oplossingen voor transfer pricing. Ons team begrijpt de drivers en architectuur van bedrijfsmodellen en hoe deze zich vertalen naar transfer pricing. We kunnen de toenemende complexiteit op het snijvlak van Business, Finance en Tax niet negeren en ons streven is om de werklast van (tax)mensen te verminderen, de naleving van wet- en regelgeving te optimaliseren en de robuustheid van bedrijfsmodellen en -systemen van organisaties blijvend te verbeteren. Taxtimbre

Tribers

Agile maakt projecten succesvoller. Niet door een rigide inzet van rituelen. Wel door gedeelde principes. Het draait om de mindset. Dan verbinden mensen echt. En dat levert meer op.
Met Scrum Masters, Agile coaches en energieke workshops zetten de Tribers de Agile mindset aan. Daarin leren teams van elkaar, binnen en buiten de organisatie.
Tribers

Waardevol

Succes zit in mensen, in jou, in de talenten binnen je bedrijf. Mensen willen betrokken zijn. Een bijdrage leveren aan een groter geheel, willen van waarde zijn. Als je je organisatieontwikkeling daarop richt, vergroot je je succes.
Met interventies, coaching en workshops helpt Waardevol jou, je team, je bedrijf met het vinden van jullie beste en meest succesvolle manier van werken. Zo haal je het beste naar boven voor de mensen, de organisatie en de klant.
Waardevol

Wens

Mensen zijn hét kapitaal van jouw organisatie. Maar hoe weet je of de mensen echt de vakinhoudelijke kracht in zich hebben? En dit combineren met hun drijfveren? Een eerlijke reflectie op persoons-, team en bedrijfsniveau is waar Wens voorstaat. De diverse assessments worden ingezet bij trajecten voor persoonlijke/team ontwikkeling en werving & selectie.
Wens

Koffie?

Benieuwd, nieuwsgierig, leergierig of overtuigd? Neem contact op met Maartje Waller op +31 70 300 3000 of mail maartje.waller@finext.nl

Contact