Overtref met interim finance - Finext
  • Overtref met interim finance

Elke organisatie heeft weleens behoefte aan interim finance capaciteit. Of je nu een slag wilt maken in de kwaliteit van je financiële team of je hebt een ambitieuze groei die je wilt ondersteunen. Interim inzet draait volgens ons niet alleen om het inbrengen van vakmanschap. Finexters voegen nog een extra element toe: het realiseren van verbeteringen. We pakken structurele oorzaken aan om zo de basis op orde te brengen. Ook geven we advies hoe je meer inzicht creëert. Daarbij leggen we actief de verbinding tussen finance en andere afdelingen. Ons streven? Bij elke interim inzet een blijvende verbetering achterlaten.

Door Stefan Reijgersberg, februari 2020

Meer meters maken met je finance team

Als interim financial wil je meters maken. Verbeteringen doorvoeren en achterstanden wegwerken, maar ook kritisch naar de processen kijken. In de hectiek van finance vraagt dat vaak om een slimme inzet van interim financials. Wil jij ook continue verbeteren middels interim finance inzet? Wij kunnen ondersteuning bieden vanuit:

Continue verbetering bij interim finance inzet

Vanuit finance wil je verbeteringen doorvoeren zonder dat de dagelijkse processen stoppen. De cijfers moeten continu kloppen. Wij weten dat als geen ander; dit raakt de oorsprong van de interim finance diensten van Finext. Tijdens implementatietrajecten is het prettig om mensen uit de lijnorganisatie in het project te kunnen betrekken. Om hier ruimte voor te maken, is de interim-expertise van Finexters ontstaan. Hedendaags staan wij voor inhoudelijk vakmanschap op de diverse onderdelen van de financiële functie. De ene keer brengen we de basis op orde, de andere keer creëren we inzicht. Nog liever brengen we de hele finance afdeling naar ‘the next level’. Daarbij leggen we actief de verbinding tussen finance en andere afdelingen. Ons doel? Na elk finance project of interim finance inzet een blijvende verbetering achterlaten. Wij pakken door en ruimen op. En met onze ‘snap-snelheid’ houden we tegelijkertijd overzicht, snap-snelheid is ons vermogen om zaken rap in beeld te hebben, hoofdlijnen én pijnpunten. Ze snel te analyseren en beoordelen op relevantie. Ook voor het organisatie sensitieve aspect, we zien hoe de spreekwoordelijke hazen lopen.

Niet over, maar door de schutting

Over de schutting gooien leidt niet tot een oplossing. Door onze unieke organisatievorm, gekenmerkt door vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid, kijken we breder en verder. We voeren de gevonden verbeteringen daadwerkelijk door, en dragen dat ook uit. Niets over de schutting gooien, maar samen op zoek naar de oplossing. Zo versnellen we de financiële processen en verhogen we de betrokkenheid van je team en de rest van de keten. We gaan dan ook liever dwars door de schutting heen. We breken belemmerende afdelingsgrenzen en overbodige overdrachtsprocessen af. Achter de schutting ligt namelijk veel moois verborgen. Weten wat je collega nodig heeft, maar ook wat hij te bieden heeft. Dat versoepelt het proces. Het wordt sneller, met minder fouten en tegen lagere kosten. Silo’s doorbreken geeft lucht en ruimte. En Finexters hebben het juiste gereedschap om die ruimte opnieuw en goed in te richten.

Een voorbeeld hiervan is de inrichting van voorspelbare cashflow bij KPN. Taco van Vliet van KPN: “We zochten iemand die zelf kon nadenken en als sparringpartner kon dienen. Ik had vastomlijnde ideeën, waardoor je kansen voor verbetering laat liggen.”.

Financieel vakmanschap

Kennis is essentieel om de prestaties van je finance team te kunnen verbeteren. Onze vakmannen en -vrouwen delen hun kennis dan ook graag en veel. Zodat jouw team snel zelf het stokje kan overpakken. Met de juiste kennis loop je namelijk niet alleen sneller, maar ook slimmer. Nieuwe doelen komen in zicht. Waar het vroeger als financial vooral van belang was dat je over veel inhoudelijke finance kennis beschikte, vraagt de gereedschapskist van de huidige financial om veel andersoortig gereedschap. Natuurlijk zijn we gepokt en gemazeld in het financiële werkveld. We begrijpen de ins en outs van business & financial control en hebben diepgaande kennis van thema’s als cashflow en revenue assurance.

Meer informatie?

Verbeteren is besmettelijk. Kleine verbeteringen leiden tot grotere. Losse verbeteringen slaan over op de keten. We gaan altijd op zoek naar verbeteringen, ook bij het tijdelijk invullen van capaciteitsvraagstukken. Of het nu gaat om het ondersteunen van ambitieuze groei binnen je organisatie of een slag maken in de kwaliteit van je financiële team. Weet jij al welke nieuwe doelen je met je finance team wilt halen? We vertellen je graag hoe we bij een interim inzet een permanente verbetering achterlaten. Neem hiervoor contact op met Stefan!

Finance & ControlKeten- & Procesoptimalisatie Retail & FMCGTelecom, Media & TechnologieUtilities
Neem contact op