Interim controller - Finext
  • Interim controller

Ambitieuze groei binnen je organisatie ondersteunen of een slag maken in de kwaliteit van je financiële team – elke organisatie heeft weleens behoefte aan tijdelijke finance capaciteit. Het inzetten van een finance professional draait echter niet alleen om het inbrengen van tijdelijk vakmanschap. Finexters zijn energiek en een tikje ondeugend en voegen nog een extra element toe: het adviseren en realiseren van verbeteringen om toe te werken naar next level finance. Het finance vakgebied is breed, en bij tijdelijke inzet wil je snel meters kunnen maken. Dat vraagt om een echte interim professional die impact maakt. Enkele voorbeelden van wat onze vakmensen doen.

Neem contact op

Interim finance manager

Welke producten, diensten of klanten dragen bij aan een positief resultaat? Hoe lopen de geldstromen en heb je de indirecte kosten nog in de hand? Met inzicht en antwoorden op deze vragen kun je verder bouwen aan de groei van je bedrijf. Hoe kun je deze relevante stuurinformatie steeds beter en slimmer tot stand laten komen? Met een goed werkende finance afdeling. Als interim finance manager helpen wij je bij het (uit)bouwen van zo’n finance afdeling. Wij zetten de grote lijnen uit en bouwen aan nieuwe structuren. Kijkend naar welke taken en verantwoordelijkheden passend en logisch zijn voor de organisatie en het gekozen besturingsmodel. De focus ligt op het slim neerzetten van en goed organiseren met de juiste mensen en middelen, zodat jouw team mee kan groeien met de gewenste verandering en de kennis binnen je organisatie geborgd wordt. We geven leiding aan de verandering, versnelling en verbetering van de financiële processen. Waar nodig gaan we mee de diepte in om het fundament goed te zetten. En verder? Gaan we graag op onze handen zitten. Zodat jouw financials hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en een actieve bijdrage leveren aan het creëren van relevante stuurinformatie.

Interim business & financial controller

Wij weten dat de rol van financial- en business controller bij organisaties verschillend is ingericht. Bij enkele is er duidelijk sprake van functiescheiding, waarbij er bij de ander juist bewust taken gecombineerd zijn. De gemene deler is wel dat iedere organisatie maandelijks cijfers wil kunnen opleveren én die cijfers moeten kloppen. We helpen om taken en verantwoordelijkheden te duiden en processen slimmer in te richten. Daarin zijn we gepokt en gemazeld. Snelheid is vaak geboden. Als interim controller zijn wij in staat om binnen een paar weken een draai te hebben gevonden in de organisatie. Of het nu gaat om het opzetten en begeleiden van maandafsluitingen, begrotingen, forecasts of jaarrekeningen, er moet snel grip komen op de financiën en bijbehorende processen. We zorgen ervoor dat de maandelijkse rapportages niet alleen juist, volledig en tijdig zijn, ook zorgen we voor goede analyses door de business actief te gaan betrekken. Tegelijkertijd kijken we ook naar de doorlooptijd van de rapportages om te kijken of hier nog slimmer gewerkt kan worden. Dit is het minimale wat je van onze interim controller professionals mag verwachten.

Interim business analyst

Als interim business analyst (BA) of informatie analist fungeer je als schakel tussen business informatie requirements en de oplossing. Onze interim business analyst richt zich niet alleen op de analyse van het bedrijfsprobleem en bijbehorende processen, maar hebben gewoonweg veel technische skills in huis om de oplossing ook daadwerkelijk handen en voeten te geven. De business analyst identificeert, analyseert en vertaalt de behoeften van de stakeholders. Vervolgens valideert hij de requirements, bouwt datamodellen en modelleert de data en bedrijfsprocessen om bruikbare en betrouwbare informatie te communiceren. Finext informatie analisten zijn goed in het doorgronden van cijfers en deze in relatie brengen tot de werkvloer, in vakjargon ‘de business’ genoemd. We werken met heel veel data die we omzetten in informatie, het liefst in ‘gewone-mensen-taal’. Die zetten we vervolgens in overzichtelijke rapportages uit naar het team en het management. Jouw data-architectuur en informatiestromen worden door deze informatie analisten verankerd in je organisatie.

Interim project control

Grote projecten en programma’s zijn intensieve trajecten die veel extra aandacht vragen. Vaak zijn het tijdelijke trajecten die een complex karakter hebben. Inzicht en voorspelbaarheid zijn geen overbodige luxe om het beste projectresultaat te behalen. In het vakgebied van project control zijn er verschillende invalshoeken. Je kunt de expertise van de projectcontroller namelijk inzetten in een projectorganisatie, of project control realiseren voor de lijnorganisatie.

Continu kennis overdragen

Wat wij echt belangrijk vinden bij interim inzet is om onszelf niet onmisbaar te maken. De opgedane kennis mag niet verdwijnen bij het dichtdoen van de deur. Wij zorgen dat we onze kennis delen en overdragen binnen de organisatie, zodat sprake is van een goede borging, continuïteit én ruimte voor de volgende stap in het verbeteren van de financiële functie binnen jouw organisatie.

Meer informatie?

Elke organisatie heeft weleens behoefte aan interim capaciteit. Of je nu een slag wilt maken in de kwaliteit van je team, ambitieuze groei die je wilt ondersteunen of simpelweg extra capaciteit nodig hebt. Neem contact op met Stefan!

Finance topics