Plannen, Budgetteren & Forecasten - Finext

Plannen, Budgetteren & Forecasten

Planning en forecasting helpen je organisatie om op veranderende omstandigheden te anticiperen en budgetteren is geen onderhandelingsspel. Wij helpen organisaties hun budget-, plannings- en forecastingproces slimmer, sneller en eenvoudiger te maken.

Als controller speel je een cruciale rol in het opzetten en implementeren van een goed planproces. In het planproces kun je steeds meer de rol van business partner oppakken. Door budgetten en forecasts te valideren in termen van aannames en uitgangspunten of door lijnmanagers te voorzien van relevante forecastinformatie. Maar ook door mee te denken over acties om de operatie in lijn te brengen met budget of strategie.

Onze passie bij Finext is het uitdagen van organisaties om hun planproces slimmer, sneller en eenvoudiger te maken. Door onze praktijkervaring bij bedrijven als Ahold, ASML, Booking.com of Philips  weten we wat goed of minder goed werkt. Er is geen ‘one-size-fits all’, geen universeel planproces dat overal ingevoerd kan worden ongeacht bedrijfsgrootte, diversiteit, volwassenheid van operationele planningsprocessen, organisatiestructuur, cultuur, managementstijl en visie. Dat doen we dus ook niet.

Finext levert maatwerk en op eenvoud gerichte oplossingen qua tooling en processen. Wij adviseren en ondersteunen onze klanten met de selectie en implementatie van ‘best-of-breed’ planning tools. Uitdagingen als integratie met bijvoorbeeld ERP- en CRM systemen of het alloceren van overheadkosten naar business units gaan wij niet uit de weg.

Maar we zorgen er ook voor dat het planproces leidt tot een effectieve dialoog en een gedragen verhaal achter de (financiële) cijfers, zodat organisaties klaar zijn voor de toekomst. Dan pas is onze missie écht geslaagd.

Meer lezen over hoe je op een slimmere manier plannen en forecasts opstelt?

Wat kun je doen om forecasting sneller, eenvoudiger én tegelijkertijd betrouwbaarder te maken? Wat moet je juist niet doen? En waarom valt dit in de praktijk vaak niet mee?
Do’s, don’ts and difficulties bij forecasting

Er is een fundamenteel verschil tussen de functie van budgetteren en forecasten in de planning en control cyclus.
Rolling forecast en budgetteren. Appels en peren

Je wilt slimmer budgetteren maar weet niet waar te beginnen?
3 mythes over budgetteren ontkracht

Sandbagging en gaming komt te vaak in budget- en planprocessen. Hoe voorkom je dit disfunctionele ‘politieke’ gedrag ?
5 must ask vragen in je planproces

Kennisevenementen

Regelmatig organiseren we kennisevenementen, webinars en ronde tafels over plannen en forecasten. Kijk hieronder voor korte verslagen of de agenda van deze evenementen:

Rolling Forecasting Anno 2018
Rolling Forecasting met SAP technologie
Integrated business planning met BOARD
Rolling Forecasting met Oracle PBCS

Plannen, Budgetteren & Forecasten

Een greep uit onze klanten