Online Training SAP analytics Cloud Planning - 22 oktober - Finext

Training SAP analytics Cloud Planning

Online Training SAP Analytics Cloud Planning – 22 oktober 2020 – 09:00 – 14:00 uur

Ben jij als professional ook afhankelijk van spreadsheets om forecasts en budgetten op te stellen en data samen te voegen en te analyseren? Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Waardevolle inzichten blijven zo opgesloten in losse spreadsheets en veel tijd gaat verloren in onnodig inefficiënte processen. In deze training SAP Analytics Cloud maak je binnen één dag kennis met de planningsmogelijkheden van dit product. We zullen de theorie afwisselen door vlot aan de slag te gaan met het bouwen van de planningsfunctionaliteiten, zodat je een goed beeld krijgt van de tool. SAP Silver Partner Logo

De trainers zijn zonder uitzondering allemaal professionals met uitgebreide praktijkervaring. Zij borgen de toepasbaarheid van alles wat geleerd wordt in de training en kunnen je voorzien van echte tips uit de praktijk.

Na deze training heb je een goed overzicht van de planningsfunctionaliteiten van SAP Analytics Cloud en ben je in staat om waardevolle planningsmodellen en dashboards voor de organisatie te maken en te delen.

Wat leer je over SAP Analytics Cloud?

Tijdens deze training gaan we in op de volgende zaken:

 • Het inladen van datasets
 • Het inrichten van allocatie-processen
 • Het inrichten van planningsmodellen
 • Het gebruik van Predictive Forecast en Rolling Forecast
 • Het inrichten van Data Actions
 • Het inrichten en het gebruiken van Data Locking
 • Het gebruiken van de Kalender
 • Een overzicht van geavanceerde features en toekomstige ontwikkelingen

Programma

Inleiding SAP Analytics Cloud
Tijdens de inleiding worden de eigenschappen en mogelijkheden van SAP Analytics Cloud besproken. Zo weet je hoe de tool bedoeld is, waarvoor je het kunt inzetten en hoe het zich verhoudt tot andere oplossingen.

Training
We gaan vlot zelf aan de slag om planningsfuncties in SAP Analytics Cloud te bouwen. Na een korte uitleg volgt steeds een praktisch deel waarin je theorie gelijk gaat toepassen. Dat motiveert en zorgt dat de opgedane kennis goed wordt opgenomen.

Naast de training krijg je alle cursusmaterialen (o.a. presentaties, voorbeeld-dashboards) zodat je na de training zelfstandig verder kunt leren.

Voor wie is dit interessant?

Voor gebruikers van, of geïnteresseerden in SAP Analytics Cloud, zoals;

– Data Analisten
– Business- en Financial Controllers
– SAP en ICT professionals

Benodigde voorkennis

Om de snelheid en de kwaliteit van deze training te kunnen waarborgen is het handig als je al enige voorkennis hebt van SAC. Denk hierbij aan zaken als:

 1. Wat voor een product is SAC?
 2. Hoe maak ik een dashboard/visualisatie?
 3. Wat is rolling forecast en wat zijn allocaties (bijvoorbeeld kostenallocaties)?

Deze zaken hebben wij ook behandeld in onze SAC basistraining. Heb je deze training niet gevolgd? Geen probleem! We zullen je van te voren materiaal opsturen zodat je je kan inlezen en voorbereiden. Ook is het aan te raden om ons webinar over Plannen en Forecasten in SAP Analytics Cloud te bekijken voor de training

Details

Tijdstip: 22 oktober 2020 9:00 – 14:00.
Locatie: Online
Investering: € 150,- (excl. btw)

Inschrijven

Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Het aantal plaatsen voor deze dag is beperkt. Alleen bij bevestiging van de aanmelding is je plaats gegarandeerd.